Prednosti i nedostatci SMS kredita

Kao svi drugi zajmovi i tzv. SMS krediti imaju svoje prednosti i nedostatke. Nebankarske ustanove će isticati prije svega dobre strane, ali iza brzine i kratkog roka otplate ove vrste zajma skriva se niz zamki. Pogledajmo, dakle, obje strane medalje i objektivno prosudimo dobre i loše strane SMS kredita.

» 3 min čitanja «

Minus na tekućem koristite razumno

SMS krediti - brzo rješenje ili odgoda problema?

Dobre strane SMS kredita

Glavna prednost SMS kredita je brzina kojom biva odobren. Čim pošaljete SMS poruku sa zahtjevom, ona je proslijeđena automatskom sistemu koji će provesti evaluaciju. Maksimalan iznos zajma može iznositi 6 000 kn. Nakon što zahtjev bude odobren, novac je odmah uplaćen na Vaš račun, a moći ćete ga koristiti već unutar sljedeća 24 sata. Čitav proces dobivanja zajma možete riješiti iz udobnosti svoga doma bez odlaska u poslovnicu.

Prednost je i to što je ovaj tip zajma dostupan širokom spektru građana. Mogu ga zatražiti i osobe evidentirane u registrima dužnika. Za odobrenje Vam nisu potrebni jamci niti druga vrsta osiguranja. Rok otplate je većinom od 15 do 30 dana (za zajmove iznad 2 000 kn moguća je otplata u ratama) što znači da ćete moći otplatiti zajam iz sljedeće plaće ili mirovine. Zajmove do 2 000 kn možete dobiti bez provjere Vaše kreditne sposobnosti.

Loše strane SMS kredita

Kao lošu stranu možemo navesti ono što se nekima čini da je ipak dobra strana, a to je ograničen maksimalan iznos SMS kredita od 6000 kn i kratak rok otplate. Nemogućnost otplate zajma u roku od 30 dana povlači za sobom visoke penale. Osim toga, da biste dobili ovu vrstu zajma morate biti punoljetni i imati stalna primanja (plaću ili mirovinu).

Nedostatak ove vrste zajma je, osim kratkog roka otplate, i jako visoka kamata što čini ove kredite vrlo skupima, uz često nejasne uvjete ugovaranja tako da umjesto kamata koriste nazive premija ili garancija.

Primjeri dostupnih SMS kredita:


Brzi krediti

Brzi nenamjenski krediti do 6000 kn. Prvi kontakt se ostvaruje preko SMS-a nakon čega Vam se javi operater za usmeni dogovor.
Više informacija: https://www.brzikredit.com/sms-krediti

SMS krediti

Mali krediti bez papirologije, zahtjev se podnosi SMS porukom. Novi korisnici do 3000 kn, rok otplate do 90 dana.
Više informacija: http://crediale.com/hr/SMS-kredit/

Brzi zajam

Brzi zajmovi od 1000 kn kod kojih se naplaćuje usluga internet informiranja, tako da ćete na račun dobiti 850 kn.
Više informacija: www.brzizajam.com


Zajmovi i krediti

Što je hipotekarni kredit
Dobre i loše strane kredita
Prednosti i nedostatci SMS kredita

Povezani članci

Znate li što je bonitet i kako se izračunava?
Na što pripaziti kod korištenja kreditne kartice
Poštujte osnovna pravila i izbjegnite ovrhu
Zašto su hipotekarni krediti tako omiljeni
Želite početi investirati u nekretnine?
Štedni račun: ne dajte da Vam novac gubi na vrijednosti

Najnovije

Besplatno financijsko savjetovanje u RH