Dobre i loše strane kredita

Ljudi banke doživljavaju kao ozbiljne i tradicionalne institucije s poznatim bankarskim proizvodima. Među omiljenim proizvodima je upravo kredit kod kojeg se s klijentom pristojno postupa, što ne mora biti slučaj kod uzimanja zajma mimo banku.

» 3 min čitanja «

Minus na tekućem koristite razumno

Bankovní půjčka popisek obrázku

Koje su prednosti kredita podignutog u banci?

Kad je u pitanju banka možete biti sigurni da ugovarate posudbu novca kod institucije koja ne čini sve kako bi Vas prevarila. Krediti u banci Vas neće financijski uništiti i zahvaljujući niskoj kamati i EKS-u nećete toliko preplatiti. Nižu kamatu uvjetuje postojanje konkurencije i provjera financijskih mogućnost tražitelja kredita od strane banke što snižava rizik od toga da kredit neće biti otplaćen.

Banke nemaju tako visoke penale za kašnjenje s plaćanjem i ne koriste lihvarske metode. Točno znate od koga posuđujete. Uvjeti ugovora su relativno razumljivi i ukoliko neku od točaka ugovora ne razumijete na Vaša pitanja odgovorit će kvalificirani zaposlenici banke.

Prednost je i to da možete posuditi puno veću svotu novca, osobito ako ste raspoloženi jamčiti nekretninom. U tom slučaju se iznos može popeti i do milijun kuna. Neke parametre kao što su rok otplate i visina rate možete izabrati sami.

Koje su loše strane kredita u banci?

Vaš bonitet (tj. sposobnost otplaćivanja ugovornih obveza) će biti pod mikroskopom. Banke traže dokaze o mjesečnim primanjima iz kojih se izvodi maksimalan iznos odobrenog kredita. Provjerava se i da li se nalazite u nekom od registara dužnika. Ukoliko se otkrije da ste neuredni dužnik ili ste na "crnoj listi", kredit Vam neće bit odobren.

Jedan od nedostataka je i relativno dugotrajan proces odobrenja kredita, posebno ako hitno trebate novac. Često su tu i naknade za vođenje kredita ili naknade za prijevremenu otplatu. U slučaju da tražite veći iznos, trebat ćete jamčiti nekretninom ili naći jamca.

Primjeri povoljnih kredita:


Gotovinski krediti u Erstebanku

Ukoliko zatražite kredit preko online zahtjeva ne plaćate naknadu za obradu kredita.
Više informacija: www.erstebank.hr

Gotovinski SUPER krediti

Kreditna banka Zagreb nudi brze nenamjenske kredite u iznosu do 30 000 EUR bez sudužnika i jamaca.
Više informacija: www.kbz.hr

Krediti u Imex banci

Namjenski krediti za adaptaciju i uređenje prostora, turistički krediti, nenamjenski krediti za umirovnjenike i druge kombinacije.
Više informacija: www.imexbanka.hr


Zajmovi i krediti

Što je hipotekarni kredit
Dobre i loše strane kredita
Prednosti i nedostatci SMS kredita

Povezani članci

Znate li što je bonitet i kako se izračunava?
Na što pripaziti kod korištenja kreditne kartice
Poštujte osnovna pravila i izbjegnite ovrhu
Zašto su hipotekarni krediti tako omiljeni
Želite početi investirati u nekretnine?
Štedni račun: ne dajte da Vam novac gubi na vrijednosti

Najnovije

Besplatno financijsko savjetovanje u RH