Kako investirati u nekretnine

Investiranje u nekretnine je sve popularnije. To je rezultat pada cijena nekretnina i sniženja kamatne stope kojima svjedočimo posljednjih godina. Sve to je potaklo ljude da razmisle o isplativosti ulaganja u nekretnine. Ako imate na raspolaganju značajna financijska sredstva i ne želite da s vremenom izgube na vrijednosti, jedna od sigurnijih opcija je kupnja stana ili neke druge nekretnine.

» 3 min čitanja «

Minus na tekućem koristite razumno

Investiranje u nekretnine ....

Sažetak osnovnih pravila za investiranje u nekretnine

Maksimalno se informirajte

Ukoliko ne budete dobro informirani investicija bi mogla završiti gubitkom. Proučite kretanja na tržištu nekretnina, odvojite vrijeme za razgledavanje konkretnih mjesta, obrazujte se u danom području, potražite knjige o investiranju i poslušajte savjete iskusnijih. Pratite urbanistički plan regije koja Vas interesira i saznajte kad planiraju početi s gradnjom.

Strpljivo čekajte savršenu prigodu za kupovinu

Ne zaboravite pratiti na primjer dražbe nekretnina iz provedenih ovrha. Hrvatska gospodarska komora vodi Očevidnik nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom postupku, a iste nekretnine možete pronaći i na web stranicama drazba.hr. Dobru priliku predstavljaju i promjene u urbanističkim planovima kad se gotovo bezvrijedna i jeftina zemljišta mogu pretvoriti u lukrativne građevinske parcele.

Kupite manji stan

Razmišljate o kupnji stana preko kojeg ćete moći ostvarivati prihod? Orijentirajte se na manje stanove kod kojih je i cijena za metar kvadratni niža, to je bolje nego da kupite veći stan ili drugu skupu nekretninu, zato što ćete manji stan puno lakše iznajmiti i osigurati si stalan izvor prihoda.

Mislite na budućnost

Cijene nekretnina dugoročno rastu, zato će i vrijednost novca koji ste uložili u nekretnine rasti. Kada kupnju stana financirate hipotekom, dio kredita možete plaćati iz prihoda od najma. Tako ćete moći, kad odete u mirovinu, nekretninu jednostavno prodati i osigurati si mirnu i ugodnu starost, ili si možete podići životni standard oslanjajući se na prihode od iznajmljivanja.


Štednja i investiranje

Što je štedni račun
Što je oročena štednja
Kako investirati u nekretnine

Povezani članci

Znate li što je bonitet i kako se izračunava?
Na što pripaziti kod korištenja kreditne kartice
Poštujte osnovna pravila i izbjegnite ovrhu
Zašto su hipotekarni krediti tako omiljeni
Želite početi investirati u nekretnine?
Štedni račun: ne dajte da Vam novac gubi na vrijednosti

Najnovije

Besplatno financijsko savjetovanje u RH