Besplatna financijska savjetovališta u Hrvatskoj

Upasti u dužničku krizu je u današnje vrijeme visokih životnih troškova vrlo lako. Mnogo o tome zna veliki broj hrvatskih obitelji koje su zbog neočekivanog gubitka zaposlenja, iznenadnom ugasnuću stalnog izvora prihoda ili tek iz obične želje da si poprave životni standard upale u teške financijske probleme. U onom trenutku u kojem shvatite da ste počeli otplaćivati stari zajam novim zajmom – odnosno - moglo bi se reći - izbijati klin klinom – je granica između bezbrižnog života i života punog beskrajnih dugova zaista vrlo tanka.

» 3 min čitanja «

Vrlo je lako upasti u dugožničku krizu u ovim nesigurnim vremenima.

Upasti u dužničku krizu je u današnje vrijeme visokih životnih troškova veoma lako.


U takvoj situaciji najvažnije je reći samima sebi otvoreno "dosta" i početi obziljno rješavati problem. Ako nemate pojma kako biste mogli sići s financijskog vrtuljka, potražite pomoć u nekom od besplatnih financijskih savjetovališta koja i postoje zato da zajedno s Vama nađu rješenje koje će Vam najbolje odgovarati.

Besplatno pravno savjetovalište - HPC

Hrvatski pravni centar (hpc.hr) besplatno pruža primarnu pravnu pomoć sukladno zakonu. Kod njih možete dobiti opću pravnu informaciju i pravni savjet, mogu za Vas sastaviti podneske te Vas zastupati u postupcima pred javnopravnim tijelima ili Vam pružiti pravnu pomoć u izvansudskom mirnom rješenju spora. Kako biste ostvarili pravo na ovu vrstu pravne pomoći morate ispuniti neke uvjete: da sami ne raspolažete znanjem i sposobnošću koji su Vam potrebni i da su Vaše materijalne prilike u takvom stanju da bi Vam plaćanje stručne pomoći ugrozilo egzistenciju. Savjete možete dobiti preko telefona na broju 01/4854 934 od 14 do 17 sati, ili putem e-maila na hpc@hpc.hr. Osim u HPC-u, besplatnu pravnu pomoć možete potražiti u Pravnoj klinici Pravnog fakutleta u Zagrebu ili na forumima Legalisa.

Ekonomska klinika

U Ekonomskoj klinici (ekonomska-klinika.hr) koja djeluje kao neprofitna organizacija, volontiraju studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u suradnji i uz mentorstvo iskusnih financijskih stručnjaka iz raznih područja. Nude usluge savjetovanja besplatno, ne samo privatnim osobama, nego i malim poduzećima, socijalnim poduzetnicima i neprofitnim organizacijama. Građanima najčešće pomažu u slučajevima vezanim uz planiranje osobnog budžeta, vođenje kućnih financija i mogućnostima štednje. Tu su i za sve informacije koje bi mogli pomoći zaduženim građanima (izrada otplatnog plana). Osim toga, rado će Vam protumačiti osnovne i napredne ekonomske pojmove i pomoći Vam da se financijski opismenite. Obratiti im se možete preko obrasca na njihovoj internetskoj stranici.


Financijski savjetnik

Besplatna financijska savjetovališta u Hrvatskoj
Kako izbjeći ovrhu
Na što pripaziti kod korištenja kreditne kartice
Na što sve obratiti pozornost pri ugovaranju zajma

Povezani članci

Znate li što je bonitet i kako se izračunava?
Na što pripaziti kod korištenja kreditne kartice
Poštujte osnovna pravila i izbjegnite ovrhu
Zašto su hipotekarni krediti tako omiljeni
Želite početi investirati u nekretnine?
Štedni račun: ne dajte da Vam novac gubi na vrijednosti

Najnovije

Besplatno financijsko savjetovanje u RH